MANNA COFFEE ® SESUAI UNTUK SEMUA GOLONGAN

 

MANNA COFFEE keluaran Klarissa HQ adalah kopi Arab Gum (Arabic Gum) khas yang telah diekstrak menggunakan teknologi moden. Arab Gum atau Al Manna telah sedia dikenali dalam kepercayaan dan amalan kesihatan Islam. Kopi ini juga mengandungi kandungan gula putih yang sangat rendah. Gula putih boleh menyebabkan masalah kesihatan jika diambil dalam kuantiti yang banyak. Walau bagaimanapun, kandungan gula putih dalam kopi ini adalah 80% lebih rendah berbanding kandungan gula putih jenama kopi lain yang terdapat di pasaran. Diproses menggunakan Teknologi Nano, kopi ini hanya menggunakan gula semulajadi daripada tebu hitam. Mengaplikasikan proses penapisan yang terperinci, kopi ini mempunyai tahap kalori dan karbohidrat yang rendah serta tidak mendatangkan masalah kepada pesakit diabetes atau mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Manna Coffee pastinya pilihan bijak bagi mereka yang ingin menambah kopi dalam diet mereka tetapi pada masa yang sama mahu mengamalkan gaya hidup yang sihat.

MANIS DAN SIHAT TANPA MENDATANGKAN MUDARAT
KOPI MANNA SESUAI UNTUK SEMUA GOLONGAN DAN PERINGKAT UMUR TERMASUK GOLONGAN YANG MEMPUNYAI MASALAH DENGAN MIGRAINE, MEMPUNYAI PENYAKIT GASTRIK ATAU PESAKIT YANG MEMPUNYAI MASALAH KRONIK SEPERTI DIABETES DAN HYPERTENSION

FUNGSI & KELEBIHAN
♦ Menggunakan tebu hitam sebagai salah satu ramuannya yang mempunyai kalori rendah dan tahap indeks glisemik  (tahap pengukuran karbohidrat) yang rendah. Oleh itu, kopi ini sesuai untuk golongan yang mempunyai kadar gula yang tinggi dalam darah dan golongan yang mengalami masalah berat badan berlebihan.

♦ Menggunakan kopi Arab premium yang telah melalui proses peningkatan kualiti dan rasa (double shot).

♦ Mempunyai fungsi untuk menurunkan tahap kreatinin dan gula dalam darah bagi pesakit yang menghidap diabetes atau pesakit buah pinggang.

KHASIAT MANNA ATAU GAM ARAB

♦ Membantu untuk mengurangkan & meminimumkan risiko kerosakan ginjal akibat kencing manis.
♦ Sumber prebiotik semula jadi untuk meningkatkan bakteria baik (probiotik) dalam usus.
♦ Membantu mengurangkan risiko mendapat penyakit yang disebabkan oleh gangguan usus, tahap kolesterol tinggi, lemak dan 
  pengambilan gula yang berlebihan.
♦ Membantu mengurangkan dan / atau melegakan sembelit dan buasir.
♦ Membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Ini kerana 80% sistem imun badan bergantung kepada sistem perut, usus dan perkumuhan yang sihat.

CARA PENGAMBILAN

♦ Jumlah pengambilan yang disyorkan adalah dua kali sehari, semasa sarapan pagi atau makan petang.
♦ Kopi Manna ini bukanlah merupakan minuman kesihatan mahupun ubat. Oleh itu, ia boleh diambil tanpa 
  perlu mematuhi tanpa sebarang peraturan atau pantang larang.
♦ Ia boleh diambil secara kerap dan pada bila-bila masa atau boleh diambil secara tetap.
♦ Sesuai untuk semua peringkat umur, tanpa mengira jantina.